Een vergadering bij Art Centre Delft is niet alleen midden in de natuur, maar ook tussen de kunst.
Aan Art Centre Delft zijn twee stichtingen verbonden, Land Art Delft en World Art Delft.


Stichting Land Art Delft (LAD) 
is een kunstpark in het authentieke Hollandse polderlandschap van Midden-Delfland. Om dit landschap met zijn karakteristieke dijken, sloten en weilanden te behouden en om de geschiedenis door te geven aan een toekomstige generatie, heeft LAD als doel het landschap te transformeren in een kunst landschap. 
Door het groene grasland te verrijken met kunstwerken die geïnspireerd zijn door de natuur en de locale geschiedenis, zal het een uniek recreatie landschap worden, waar kunst een nieuw licht kan laten schijnen op de omgeving. Het is een bijzonder openbaar landschapspark te midden van de hectiek van de Randstad, waar men kan wandelen, fietsen, fotograferen, picnicken met familie of vrienden, vogels kijken of simpel relaxen met eventueel een boek.

Stichting World Art Delft (WAD) is sinds 1999 een kunstcentrum dat zich heeft gespecialiseerd in internationale hedendaagse beeldende kunst. Zij verzorgt tentoonstellingen, symposia, evenementen, concerten en lezingen. In de loop der jaren heeft zij een hechte groep kunstenaars uit binnen- en buitenland om haar heen weten te verzamelen. Verder zijn ook samenwerkingsverbanden met organisaties, het onderwijs (waaronder de TU Delft) en overheden ontstaan en bestendigd.

WAD is gefocust op een organische verbinding tussen landschap, natuur en beeldende kunst, die terug te vinden is in haar tentoonstellingsbeleid en educatieprojecten.  Er moet een wisselwerking zijn tussen kunst en landschap. Kunst versterkt natuur en omgekeerd. Kunst werkt als een vergrootglas om ons bewuster te maken.


 

 

 

 

email