Green Key


Art Centre Delft is bijzondere locatie midden in de natuur gelegen aan de Rotterdamseweg in Delft. De gebouwen van het Art Centre zijn grotendeels opgebouwd uit natuurlijke materialen. Een groot deel van het energieverbruik wordt opgewekt via zonnepanelen en (mini)windmolens.

Het gebouw en de omgeving van Art Centre Delft hebben een positief en inspirerend effect op de bezoekers door de natuurlijke ligging en het vele licht dat er wordt gebruikt. De producten van het Art Centre Delft zijn grotendeels afkomstig uit de eigen moestuin, waarbij gezond, biologisch en uit de eigen regio centraal staan.

Daarnaast vervult Art Centre Delft een belangrijke maatschappelijke functie in de regio. Via de stichtingen Land Art Delft en World Art Delft, samenwerkingen met KNNV en de TU Delft en de eigen coöperatie Schie Oevers worden tal van projecten geïnitieerd met als doel het verduurzamen van de directe omgeving. Ook heeft het Art Centre Delft diverse medewerkers met een arbeidsbeperking.

Art Centre Delft is het culturele en natuurlijke hart van Delft. Kunst, duurzaamheid, maatschappelijke betrokkenheid en natuurbeleving worden op een unieke wijze gecombineerd. Mede hierdoor heeft Art Centre Delft de award ‘Meest Bijzondere Locatie 2015’ gewonnen.

Momenteel is Art Centre Delft bezig met het behalen van het Green Key certificaat. Klik hier voor onze MVO Verklaring. Klik hier voor de website van de Green Key.


email